Naše stránky používají soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním cookies na vaše zařízení a s jejich využíváním. Souhlasím

Lifestyle  -  Vína

LUXUSNÍ ŠAMPAŇSKÉ - G.H.MUMM DEMI-SEC

LUXUSNÍ ŠAMPAŇSKÉ - G.H.MUMM DEMI-SEC
LUXUSNÍ ŠAMPAŇSKÉ - G.H.MUMM DEMI-SEC
LUXUSNÍ ŠAMPAŇSKÉ - G.H.MUMM DEMI-SEC
LUXUSNÍ ŠAMPAŇSKÉ - G.H.MUMM DEMI-SEC
LUXUSNÍ ŠAMPAŇSKÉ - G.H.MUMM DEMI-SEC
LUXUSNÍ ŠAMPAŇSKÉ - G.H.MUMM DEMI-SEC

Francouzský vinařský dům G.H.MUMM navazuje na slavnou tradici šampaňských vín jako skvělého doplňku k dezertům a milovníkům sladkých vín představuje nové cuvée G.H.MUMM Demi-Sec...

Šampaňské zlatavé barvy se žlutými a jantarovými záblesky se vyznačuje delikátní perlivostí se spoustou živých bublinek. Voní po broskvích, hruškovém džemu, nugátu a ovocném želé, postupně se rozvíjejících do voňavého medu, perníku a sušeného ovoce. Chuť je hladká, zakulacená a sladká po medovém cukroví, s výraznou svěžestí v závěru. Po několikaletém zrání ve sklepě se zvýrazní tóny sušeného ovoce. 
Šampaňské G.H.MUMM Demi-Sec je vyrobeno převážně z odrůdy Pinot Meunier (60 %), velmi aromatické odrůdy hroznů, která je ceněna pro svoji intenzivní ovocnost. Tuto odrůdu doplňuje jemná směs Pinot Noir (30 %) a Chardonnay (10 %) a také rezervní vína pro dodání hloubky. V tomto případě jde zejména o odrůdy Pinot Noir a Pinot Meunier pro svou medovou příchuť. Zráním ve sklepě po dobu 15 měsíců je následně směs přeměněna na bohaté, jemné a elegantní šampaňské. Vysoká dávka 40 gramů cukru na litr odhaluje plnou chuť zralého ovoce.


PÁROVÁNÍ


Toto gurmánské šampaňské se pro svůj jedinečný charakter skvěle hodí k dezertům jako je ovoce, champagne zabaglione, Tarte Tatin, karamelizovaná broskev či meruňkový koláč. Dokonalým doplňkem je také k sladko-slaným kombinacím foie gras s fíky či k modrým sýrům. 
Podle Champagne Protocoles de G.H.MUMM, které obsahují rituály zasvěcující ctitele šampaňského ve 21. století do nových způsobů, jak si vychutnávat šampaňské, může být víno G.H.MUMM Demi-Sec zcela překvapivě podáváno v karafě. Jak vysvětluje Protocole N°83, tento neobvyklý úkon je vyhrazen pro jemná, komplexní šampaňská vína nebo šampaňská vína s vysokou dávkou „liqueur de dosage“ neboli dozážního likéru, který přidává sklepmistr na závěr druhotného kvašení. Kontakt se vzduchem vínu umožňuje projevit svoji texturu a nejjemnější aromata.

Podobné články
X