Naše stránky používají soubory cookies. Používáním těchto stránek souhlasíte s ukládáním cookies na vaše zařízení a s jejich využíváním. Souhlasím

Cestování  -  Hotely

Nový šéfkuchař Café-Restaurantu hotelu Quisisana Palace

Nový šéfkuchař Café-Restaurantu hotelu Quisisana Palace
Nový šéfkuchař Café-Restaurantu hotelu Quisisana Palace
Nový šéfkuchař Café-Restaurantu hotelu Quisisana Palace
Nový šéfkuchař Café-Restaurantu hotelu Quisisana Palace

O maximální požitek z vybrané kuchyně Café-Restaurantu hotelu Quisisana Palace v Karlových Varech se stará nový šéfkuchař Jakub Mitro, který za sebou má bohaté zkušenosti ze špičkových restaurací u nás i v zahraničí…

Jakub Mitro se už během studia naučil, že hostům nejvíce chutná jídlo připravené z čerstvých nejlépe lokálních surovin. Z těch také nejraději vaří. Ve svých 32 letech se již může opřít o zkušenosti z takových vybraných restaurací, jako jsou Villa Dvorana, Opera ve Spa resortu Sanssouci, Nostalgie v Zámečku Doubí a z dalších restaurací v luxusních karlovarských hotelích. Jak ale sám uvádí, ze všech jej nejvíc ovlivnil kuchařský pobyt ve vyhlášené restauraci Zlatá Praha v hotelu InterContinental Prague a setkání se španělskou kuchyní během pracovní zkušenosti v hotelu Sa Marina na Mallorce.

OD 12 LET, kdy se mu podařil první majstrštyk v domácí kuchyni (palačinky pro otce), se může pochlubit bezpočtem ocenění, mezi nimiž nechybí zlato z Moravského kuchaře a karlovarského Lázeňského pohárku, nebo mnoho stříbrných a bronzových umístění v dalších soutěžích. Cílem Jakuba Mitra je maximální spokojenost strávníků. Podle svého velkého vzoru Gordona Ramsaye pečlivě dohlíží na kvalitu všech činností v kuchyni a dbá o maximální čerstvost surovin. Rád také pohovoří s hosty a zajímá jej rovněž zpětná vazba od číšníků.

JASNÝ PRIM u nového šéfkuchaře hotelu Quisisana Palace hrají české pokrmy, z mezinárodních kuchyní pak ta španělská. Nejraději připravuje pečenou kachnu, na které si rovněž nejvíc pochutná. Užívá si ale i přípravu delikates z jídelního lístku Café-Restaurantu: konfitované kachny a také selečích líček s karotkovým pyré a houbovou taštičkou. Jak sám rád s chutí dodává: „Jsou úplně famózní.“

HOTEL QUISISANA PALACE je nejlepším butikovým hotelem u nás, jak dokládá i jedinečné prestižní ocenění za rok 2015 od vyhlášené světové organizace World Luxury Hotel Awards. Hotel se nachází v centru Karlových Varů naproti známému „Puppu“. Jeho hosté se mohou těšit výjimečné péči a užívat si během pobytu v krásném prostředí i služeb hotelového wellness a kvalitních lázeňských procedur. Vedle hotelových hostů je zdejší Café-Restaurant otevřen pro všechny, kdo chtějí zažít příjemný pobyt v prostorách připomínajících slavné časy vídeňského kavárenského života a ochutnat zdejší speciality včetně tří druhů vlastní kávy. Přes léto lze k posezení rovněž využít venkovní zahrádku.

Podobné články
X